bortføring-av-barn-julen

Bortføring av barn – Julen er høytid for barnebortføring
Bortføring av barn – Julen er høytid for barnebortføring


Hjem » Artikler » Bortføring av barn – Julen er høytid for barnebortføringav Pro Risk AS

Siste oppdatert: desember 6, 2019
Forfatter: Martin Vaage


De fleste barnebortføringer skjer i forbindelse med høytider og ferier. Hva skal jeg gjøre når mitt barn har blitt bortført?

Det er svært traumatisk å oppleve at ens barn har blitt bortført. Dette er noe av det mest traumatiske både du som forelder og ditt barn kan oppleve.

Her er noen tips fra noen av verdens ledende eksperter på barnebortføring samt lokalisering og hjemhenting av bortførte barn.

Akutte tiltak når et barn har blitt bortført:

  1. Ring Politiet på tlfnr. 112 umiddelbart .
  2. Samle informasjon – Fin frem bilder og personalia på barn og barnebortfører, skriv ned relevant informasjon og siste kjente oppholdssted.
  3. Du kan nå oss i Pro Risk AS hele døgnet for gratis veiledning på tlf: 40466526 eller epost: post@prorisk.no – vi bistår deg i akuttfasen slik at du vil ha mulighet til å få stoppet barnebortfører før han/hun forlater Norge med barnet. Du kan også kontakte Bortført.no, organisasjonen for foreldre med bortførte barn.
  4. Finn og engasjer riktig advokat til å ivareta dine og ditt barns interesser. Det er VIKTIG å benytte en advokat med barnebortføring som spesialfelt. Vi vet hvilke advokater som er best egnet. Det er egne og gunstigere regler for fri rettshjelp ved barnebortføringer. Vi anbefaler utelukkende Advokatfirmaet Furuholmen Dietrichson AS

Nå er du ferdig med det vi kaller “Akuttfasen”

Barnebortføring i jula

Du har krav på din egen saksbehandler hos Politiet og hos Justis og beredskapsdepartementet. Disse saksbehandlerne har oftest spesialkompetanse på barnebortføringer- men ikke alltid.

Du er nå også forhåpentligvis i trygge hender hos en advokat som vet hva dette handler om, og som kan ivareta deg og ditt barns interesser på den mest effektive og beste måte.

Barnebortførere gir ofte men ikke alltid lyd fra seg innen kort tid etter bortføringen- Da er det viktig at du beholder roen og prøver å “fiske” etter så mye relevant informasjon som mulig. Dette kan bli essensielt for å lettere spore og lokalisere ditt bortførte barn. spill med, prøv å få bortfører til å føle seg trygg slik at hun/han opprettholder kontakten med deg.

Det vil være en viss forskjell om barnet er bortført til et land som har signert Haagkonvensjonen om barnebortføring eller ikke. Din advokat skal kunne Haagkonvensjonens paragrafer og innehold slik at han/hun raskest mulig kan starte en Haagsak der barnet kreves tilbakeført. Husk- Vi kan være din støttespiller gjennom hele denne prosessen. Om barnet er bortført til et “ikke Haag-land” – sett igang å få hentet barnet hjem igjen.

Bortføring av barn

Vi i Pro Risk AS kan sette deg i kontakt med andre foreldre som har hatt sine barn bortført til utlandet. – Det er viktig å kunne snakke med andre som har vært i en lignende situasjon

Man finner i løpet av svært kort tid ut om det vil kunne lykkes å få barnet tilbakeført via Haagkonvensjonen eller med andre rettslige tiltak. Dette er noe man vil ha en viss oversikt over innen 1 uke til 1 mnd alt avhengig av til hvilket land barnet har blitt bortført til.

Altfor mange foreldre venter og håper i det lengste at problemene skal løse seg, og at rettferdigheten vil seire. Dette er ALLTID et stort feilgrep.

Det kan ta svært kort tid fra et barn blir bortført, til at den andre forelderen kutter all kontakt med deg og begynner en prosess for å bearbeide barnet sine minner om deg. Dette kalles "Parental Alienation". -Derfor er det viktig å huske på at dager og uker er svært avgjørende i disse sakene. Det er også avgjørende å få hentet hjem barnet mens man har en viss oversikt hvor det befinner seg.

Føl deg fri til å kontakte oss om du har noen spørsmål.

Pro Risk AS

Tlf: 46 66 22 89, E-post: post@prorisk.no, Web: www.prorisk.noKan vi hjelpe deg?


Hvis du er i tvil om vi kan hjelpe deg, kan du enkelt ta kontakt med oss. Det er uforpliktende og gratis.


KONTAKT OSS

Les også: