Trusselvurdering

Barnebortføring – Dårlige råd kan koste deg flere hundre tusen og en tapt sak.


Barnebortføring – Dårlige råd kan koste deg flere hundre tusen og en tapt sak.


Hjem » Artikler » Barnebortføringav Pro Risk AS

Siste oppdatert: november 12, 2019
Forfatter: Martin VaageJeg har etter mer enn 17 års arbeide med internasjonale barnebortføringssaker, sett og opplevd det meste. Mange av utfordringene du som en "left behind parent" opplever går igjen i de fleste sakene. Trenering og motvilje fra lokalt politi, valg av advokat uten nok kompetanse og engasjement på feltet, samt ofte lange og unødvendige rettsprosesser i utlandet. Du trenger råd som er tilpasset din sak og din problematikk ut fra i hvilket land barnet er bortført til. Dette er avgjørende for å velge hvilke fremgangsmåter som har størst mulighet for å føre frem.

No alt text provided for this image
 
Man kan ikke jobbe med barnebortføring uten at det påvirker en. Jeg har ofte følt på frustrasjonen over et system som ikke fungerer eller bryr seg, og som i mange tilfeller motarbeider de etterlatte foreldrene i deres kamp for å få sine barn returnert. Jeg har hatt utallige og lange telefonsamtaler med desperate og fortvilte foreldre, som etter dårlig rådgivning og lange, feilslåtte prosesser til slutt må gi opp å få sitt barn hjem igjen. Mange av sakene hadde i utgangspunktet trolig kunne latt seg løse rimelig problemfritt om foreldrene tidsnok hadde fått riktig hjelp og råd.

Min påstand og egenopplevd erfaring er at det kun finnes en håndfull advokater med riktig kompetanse, engasjement og nok erfaring med internasjonal barnebortføring i Norge. Som den kjente oljebrønn brannmannen Red Adair så passende sa: "If you think it's expensive to hire a professional to do the job, wait until you hire an amateur".

Mitt beste råd til foreldre som får sine barn bortført er å utdanne seg fort - De kommer inn i en verden der alt er snudd opp ned. Rettferdighet?- glem det. Her handler det om å sette seg inn i hvem, hva, hvilke, hvor og hvordan, for å kunne komme ut av det med et vellykket resultat. Tiden er din verste fiende -ikke vent eller kast bort verdifull tid. Jo bedre tid du gir barnebortfører til å etablere seg og iverksette mottrekk, jo mer komplisert blir situasjonen for deg. Kontakt Bortført.no - organisasjonen for foreldre av bortførte barn eller oss i Pro Risk AS. All initiell rådgivning er gratis og uforpliktende.

Vi må ikke glemme at barna er de største ofrene. De rives vekk fra sine familier og venner, skole, språk og helsestell, Barna er ofte i en konstant fluktsituasjon i land uten den samme trygghet og samfunnsstruktur som Norge. Det er en stygg misoppfatning at et barn som er med sin bortførende forelder er et trygt barn.

Her kan du lese litt mer om min og mine samarbeidspartnere sin bakgrunn: https://prorisk.no/om-oss/

Pro Risk AS

E-post: post@prorisk.no , Tlf: 4666 2289Kan vi hjelpe deg?


Hvis du er i tvil om vi kan hjelpe deg, kan du enkelt ta kontakt med oss. Det er uforpliktende og gratis.


KONTAKT OSS

Les også: